Hulpgroep BORDERLINE Slachtoffers

 


Welkom op onze website

Deze website is NIET bedoeld voor mensen met een BPS, ASP, NPS of andere persoonlijkheidsstoornis maar ALLEEN voor de omstanders van deze mensen. In veel gevallen is hun positie vaak schrijnend terwijl er geen enkele aandacht en hulp is voor deze groep mensen. 

Een persoonlijkheidsstoornis als Borderline (maar ook andere nauw verwante psychische aandoeningen) zijn heftige aandoeningen voor de patiënt zelf maar misschien nog wel meer voor de directe omstanders als partners, kinderen, familieleden en vrienden. In veel acties en handelingen van deze patiënten heeft de patiënt zelf amper besef van zijn/haar gedrag (weinig empathisch gevoel aanwezig) en geen besef van de gevolgen van zijn/haar daden maar de, geestelijk normaal functionerende, omstanders zijn vaak de wanhoop nabij en sommigen worden emotioneel (en soms ook financieel) langzaam maar zeker “gesloopt” door deze patiënten.

Via deze website en speciale programma's willen wij hulp en steun bieden aan diegenen die ernstig te lijden hebben in hun relatie met deze patiënten.


Opmerking van een ex-partner:

"De scheiding was het ergste nog niet maar de manier waarop heeft mij en mijn kinderen kapot gemaakt"


Bij zgn. VECHTSCHEIDINGEN blijkt er in 30-40% van de gevallen (vlgs. echtscheidingsadvocaten) sprake te zijn van een persoonlijkheidsstoornis bij één van de partners. Vaak wordt dit in ernstige mate onderkent (ook door hulpverleners) met alle schadelijke gevolgen van dien voor aanwezige kinderen (en andere omstanders). Een partner-patiënt relatie vraagt, bij een scheiding, een andere benadering dan wanneer er sprake is van twee gezonde volwassenen (partner-partner). Kinderen worden door BPS-patiënten ook vaak als 'wapen' gebruikt bij een scheiding.

 

Onze Hulpgroep helpt niet de patiënten zelf maar wil de slachtoffers van deze patiënten bijstaan. Voor de patiënten zelf is er enorm veel informatie en hulp te vinden op het internet, bij de GGZ of huisarts.  Voor hun slachtoffers helaas niet!!!     

In Nederland lijden ruim 200.000 mensen aan een vorm van deze stoornis en hun aantal is stijgende. Het aantal slachtoffers is dus een veelvoud hiervan.... 

 NEEM GOED KENNIS VAN DE INFORMATIE OP DEZE WEBSITE en MAIL UW EVENTUELE HULPVRAAG of VERZOEK TOT TELEFONISCH CONTACT VIA:

                      info@borderline-slachtoffer.nl                                                  WIJ KUNNEN U HELPEN IN UW SITUATIE               

   

Wij wensen u heel veel sterkte in deze moeilijke en ongelijke strijd. Wij willen u mee geven dat u niet de enige bent en er velen met u zijn die elke dag emotioneel zwaar te lijden hebben binnen dergelijke relaties.

Met warme groet,  
Hulpgroep Borderline Slachtoffers


Voor de patiënten zelf die deze website bezoeken:

PS. Bij het lezen van deze website kan de indruk ontstaan dat Borderline patiënten e.a. in een erg negatief daglicht gesteld worden en er gegeneraliseerd wordt. Wij benadrukken dat dit zeker niet de bedoeling is en alles wat op deze website staat ook zeker niet voor elke patiënt opgaat. Wij hebben zelf het meest erge en meest bizarre meegemaakt en zijn daardoor soms hard in onze uitlatingen. BPS-patiënten lijden vaak zelf ook in ernstige mate ten gevolge van hun persoonlijkheidsstoornis.                                                 MAAR ZELF EMOTIONEEL KAPOT ZIJN BETEKENT NIET DAT U OMSTANDERS OOK KAPOT MOET MAKEN.       Wij wensen alle BPS patiënten heel veel sterkte toe.   

   Vereniging Hulpgroep Borderline Slachtoffers, Postbus 450, 9200 AL  DRACHTEN

              ---------------------------------------------------------------------------------------------                  KvK nr. 63935805   -   Bank: ABN/AMRO NL89ABNA0481494251